T24 | Viron ulkoministeri otti yhteyttä EU-komissaareihin – Syynä Suomen asettamat tiukat maahantulorajoitukset

Suomen hallituksen viime viikolla julkaisemat koronaviruksesta johtuvat työmatkaliikenteen maahantulorajoitukset ovat saneet Viron ulkoministerin Eva-Maria Liimetsin ottamaan yhteyttä joukkoon EU-komissaareja.

Viron ulkoministeriön tiedotteen mukaan Liimets kirjelmöi Suomen asettamista ja Viron kohtuuttomina pitämistä maahantulorajoituksista liikenneasioista vastaavalle komissaarille Adina Valeanille, sisäasioista vastaavalle komissaarille Ylva Johannsonille, oikeusasioista vastaavalle komissaarille Didier Reyndersille ja työllisyysasioista vastaavalle Nicolas Schmidtille. Lisäksi hän keskusteli asiasta puhelimitse Adina Valeanin kanssa.

Eva-Maria Liimetsin lähettämässä kirjeessä todettiin, että ihmisten vapaan liikkuvuuden periaate on Virolle erittäin tärkeä, koska se on yksi Euroopan unionin perusperiaatteista. Koronapandemia on saanut monet maat asettamaan erilaisia rajoituksia ihmisten vapaalle liikkuvuudelle. Niiden on kuitenkin oltava perusteltuja ja oikeasuhteisia, eivätkä ne saa aiheuttaa käytännön esteitä rajat ylittävälle työmatkaliikenteelle.

Viro pitää rajoituksia suhteettomina ja perusteettomina, joten Viron ulkoministeri haluaa Euroopan komission arvioivan ovatko rajoitukset EU:n lainsäädännön mukaisia.

Myös Viron pääministeri Kaja Kallas kutsui Suomen Viron suurlähettilään Timo Kantolan puheilleen viime viikolla samasta asiasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut