T24 | Virossa rikottiin sunnuntaina lämpöennätyksiä

Sunnuntaina 20. kesäkuuta äärimmäisen lämmin sää pisti aikaisemmat lämpöennätykset rikki eri puolilla Viroa. Ennätykset voivat rikkoutua uudestaan jo tänään maanantaina, sillä Viroon on ennustettu yli 35 C -asteen lämpötiloja!

Viikonlopuksi Viroon saapunut helleaalto aiheutti maassa toisen asteen säävaroituksen. Se tarkoittaa sitä, että sää on vaarallinen ja säätiedotuksia ja viranomaisten ohjeistuksia pitää noudattaa. Säävaroitus annettiin erittäin lämpimän sään ja korkean metsäpalovaaran takia.

Sunnuntaina Viron korkein lämpötila, 32,4 astetta mitattiin Kundassa, Länsi-Virumalla. Aikaisempi ennätys 30,9 astetta oli 33 vuotta vanha. Myös Viljandissa rikottiin 65 vuotta vanha lämpöennätys, kun lämpötila nousi 32 asteeseen.

Osan uusista lämpöennätyksistä uskotaan rikkoutuvat jo tänään maanantaina, sillä Viron ilmatieteenlaitos on ennustanut iltapäiväksi jopa 35 astetta lämmintä. Myös ukkoskuuroja on luvassa ja Viron itäosassa voi sataa jopa rakeita.

Loppuviikkoa kohden sää ennusteiden mukaan hiukan viilenee ja virolaista juhannusta päästään juhlimaan 23.–24. kesäkuuta hiukan viileämmässä säässä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut