Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Kansainväliset risteilijät palasivat takaisin Tallinnaan

Thea Ekholm

Koronaviruksen aiheuttamien matkustusrajoitusten hellitettyä kansainvälinen risteilyliikenne alkaa vähitellen palautua Tallinnan satamaan.

Saksan markkinoilla toimivat risteily-yritykset TUI Cruises ja MSC Cruises ovat alkaneet tarjota matkustajille Itämeren risteilyjä, ja ensimmäinen risteilyalus saapuikin Tallinnan satamaan viime perjantaina.

Tallinnan sataman tiedotteen mukaan Mein Schiff -risteilyaluksen matka oli alkanut Saksan Kielistä ja kulkenut Ruotsin Visbyn ja Tukholman kautta Tallinnan.

TUI Cruisesin ja MSC Cruisesin alukset tekevän heinäkuun aikana yhdeksän vierailua Tallinnan satamaan, jonne odotetaan risteilyaluksia myös elo-, syys- ja lokakuussa.

Koronakriisin jälkeen risteilymatkojen matkustuskäytännöt ovat muuttuneet huomattavasti. Kaikki matkustajat ja miehistön jäsenet on joko testattu tai rokotettu ennen matkan alkua. Lisäksi laivojen käyttöaste on huomattavasti normaalia alhaisempi.

Lisäksi risteilymatkustajat voivat tutustua Tallinnaan vain osana risteily-yrityksen ja sen virolaisen yhteistyökumppanin järjestämiä retkiä. Lisäksi he vierailevat vain sellaisissa kohteissa, joissa voidaan taata vierailijoiden terveysturvallisuus ja turvavälit paikallisiin ihmisiin.

Myös kaikkien risteilymatkustajia palvelevien henkilöiden pitää olla joko testattuja tai rokotettuja. Sama vaatimus koskee sataman henkilökuntaa.