Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Telliskivessä on esillä katutaidetta Tallinnasta vuosilta 1995–2004

Telliskiven luovassa keskuksessa on avautunut Oldschool Tallinn Graffiti -näyttely, jossa on esillä 250 valokuvaa tallinnalaisesta katutaiteesta vuosilta 1995–2004.

Näyttely vie katsojan matkalle öisille raitiovaunuvarikoille, vanhan kaupungin kaduille ja esikaupunkien kadunkulmiin. Valokuvat kertovat ajasta, jolloin graffiti oli vielä Tallinnassa alkukantaista taidetta, spraymaalien laatu oli heikko, eikä värivalikoimakaan ollut kaupoissa kummoinen. Niinpä monet tekivätkin ensimmäiset katutaideteoksensa valuvilla nitromaaleilla.

Asenteet graffiteja kohtaan olivat tuohon aikaan erilaiset. Monet teoksista maalattiin julkisille paikoille päiväsaikaan ilman poliisin puuttumista asiaan. Monesti katutaiteilijat yhdistivät rahansa maalien hankkimiseksi ja maalasivat teoksia yhdessä. Kameran omistaminen ja teosten kuvaaminen oli itsessään jo harvinaista.

Näyttelyssä mukana olevat valokuvat on kerätty graffititaiteilijoilta, heidän ystäviltään ja valokuvaajilta, jotka tallensivat Tallinnan muureja ja seiniä koristavaa katutaidetta tuohon aikaan. Suurin osa tuon ajan katutaiteesta onkin enää nähtävissä valokuvissa.

Ilmainen Oldschool Tallinn Graffiti -näyttely on avoinna 8. elokuuta saakka Telliskivi Creative City -galleriassa (Telliskivi 60a/1 and Telliskivi 60a/2) sekä Kolme Puu -galleriassa Telliskiven leikkipuiston naapurissa.