T24 | Viron presidentistä Tallikin uuden aluksen kummi – Alus lasketaan vesille elokuussa

Rauma Marine Constructionsin telakalla rakenteilla oleva Tallinkin uusi matkustaja-autolautta MyStar kastetaan ja lasketaan vesille 12. elokuuta 2021. Itämeren ympäristöystävällisimmän aluksen on määrä valmistua ensi vuonna.

Telakan historian suurimman matkustaja-autolautan rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2020, kun Tallinkin MyStar-aluksen tuotanto käynnistyi. Kuluneen vuoden aikana RMC:n telakalla on ehditty muun muassa laskea aluksen köli ja asentaa sekä sen pääkoneet että tankit LNG-polttoaineelle. Kuluvan vuoden huhtikuussa rakennusaltaassa oleva alus saavutti täyden 212 metrin pituutensa.

Parhaillaan MyStaria valmistellaan kaste- ja vesillelaskutilaisuutta varten, joka järjestetään Raumalla elokuun puolivälissä. Aluksen kummiksi on lupautunut Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Tallinna-Helsinki-reitillä liikennöivän Tallinkin lippulaivan Megastarin kummi on presidentti Tarja Halonen, joten looginen valinta samaa reittiä tulevaisuudessa liikennöivän MyStarin kummiksi oli Viron presidentti.

Tallink-konsernin toimitusjohtajan Paavo Nõgenen mukaan valintaan vaikutti merkittävästi Kaljulaidin ansiokas työ ympäristön ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen parissa sekä Virossa että kansainvälisesti. Ympäristöystävällisen merenkulun edistäminen on tärkeää myös laivan tilanneelle Tallinkille.

– Meille uusi alus edustaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta, sillä ympäristöystävällisemmät ja energiatehokkaammat laivat tarkoittavat puhtaampaa Itämerta ja parempaa elinympäristöä meille kaikille, Nõgene sanoo.

Elokuussa järjestettävän kaste- ja vesillelaskutilaisuuden jälkeen MyStarin rakennustyöt jatkuvat aluksen sisätiloissa. Alus on tarkoitus luovuttaa Tallinkille vuonna 2022.

Tallink MyStar pähkinänkuoressa

Pituus: 212 m

Leveys: 30,6 m

Syväys: 7 m

Bruttovetoisuus: 50 000

Nopeus: 27 solmua

Kaistametrit: 3 190

Matkustajat: 3 000

Hytit: 48

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut