Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Viron presidentistä Tallikin uuden aluksen kummi – Alus lasketaan vesille elokuussa

Rauma Marine Constructionsin telakalla rakenteilla oleva Tallinkin uusi matkustaja-autolautta MyStar kastetaan ja lasketaan vesille 12. elokuuta 2021. Itämeren ympäristöystävällisimmän aluksen on määrä valmistua ensi vuonna.

Telakan historian suurimman matkustaja-autolautan rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2020, kun Tallinkin MyStar-aluksen tuotanto käynnistyi. Kuluneen vuoden aikana RMC:n telakalla on ehditty muun muassa laskea aluksen köli ja asentaa sekä sen pääkoneet että tankit LNG-polttoaineelle. Kuluvan vuoden huhtikuussa rakennusaltaassa oleva alus saavutti täyden 212 metrin pituutensa.

Parhaillaan MyStaria valmistellaan kaste- ja vesillelaskutilaisuutta varten, joka järjestetään Raumalla elokuun puolivälissä. Aluksen kummiksi on lupautunut Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Tallinna-Helsinki-reitillä liikennöivän Tallinkin lippulaivan Megastarin kummi on presidentti Tarja Halonen, joten looginen valinta samaa reittiä tulevaisuudessa liikennöivän MyStarin kummiksi oli Viron presidentti.

Tallink-konsernin toimitusjohtajan Paavo Nõgenen mukaan valintaan vaikutti merkittävästi Kaljulaidin ansiokas työ ympäristön ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen parissa sekä Virossa että kansainvälisesti. Ympäristöystävällisen merenkulun edistäminen on tärkeää myös laivan tilanneelle Tallinkille.

– Meille uusi alus edustaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta, sillä ympäristöystävällisemmät ja energiatehokkaammat laivat tarkoittavat puhtaampaa Itämerta ja parempaa elinympäristöä meille kaikille, Nõgene sanoo.

Elokuussa järjestettävän kaste- ja vesillelaskutilaisuuden jälkeen MyStarin rakennustyöt jatkuvat aluksen sisätiloissa. Alus on tarkoitus luovuttaa Tallinkille vuonna 2022.