Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Eurostat: Viro oli ainoa EU-maa, jossa köyhyysriski pieneni koronavuonna

Tuoreiden Eurostatin julkaisemien tilastojen mukaan Viro oli ainoa EU-maa, jossa köyhyysriski pieneni viime vuonna vuoteen 2019 verrattuna.

Vaikka köyhyysriskin taso pysyi useimmissa EU-maissa vakaana tai ei muuttunut merkittävästi, se kuitenkin nousi Portugalissa, Kreikassa, Espanjassa, Italiassa, Irlannissa, Sloveniassa, Bulgariassa, Itävallassa ja Ruotsissa.

Viro oli ainoa maa, jossa työikäisten (18–54-vuotiaiden) köyhyysriskin osuus laski. Suomessa köyhyysriskin tasossa ei tapahtunut merkittävää muutosta.

Eurostatin katsauksen mukaan työikäisen väestön mediaanitulot EU-maissa laskivat viime vuonna seitsemän prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Kotitalouksien käytettävissä olevien mediaanitulojen mediaani eli keskiluku ja köyhyysriskin taso pysyivät kuitenkin vakaina.

Eurostatin mukaan tilapäiset toimenpiteet talouden elvyttämiseksi auttoivat kuitenkin kompensoimaan koronaviruspandemian vaikutuksia. Näillä väliaikaisilla toimilla oli tärkeä rooli palkkojen ja kotitalouksien tulojen vakauttamisessa etenkin pienituloisimpien osalta. Korvausetuudet jakautuivat asteittain, mutta olivat kuitenkin korkeimmat pienituloisten kohdalla.