T24 | Eurostat: Viro oli ainoa EU-maa, jossa köyhyysriski pieneni koronavuonna

Tuoreiden Eurostatin julkaisemien tilastojen mukaan Viro oli ainoa EU-maa, jossa köyhyysriski pieneni viime vuonna vuoteen 2019 verrattuna.

Vaikka köyhyysriskin taso pysyi useimmissa EU-maissa vakaana tai ei muuttunut merkittävästi, se kuitenkin nousi Portugalissa, Kreikassa, Espanjassa, Italiassa, Irlannissa, Sloveniassa, Bulgariassa, Itävallassa ja Ruotsissa.

Viro oli ainoa maa, jossa työikäisten (18–54-vuotiaiden) köyhyysriskin osuus laski. Suomessa köyhyysriskin tasossa ei tapahtunut merkittävää muutosta.

Eurostatin katsauksen mukaan työikäisen väestön mediaanitulot EU-maissa laskivat viime vuonna seitsemän prosenttia vuoteen 2019 verrattuna. Kotitalouksien käytettävissä olevien mediaanitulojen mediaani eli keskiluku ja köyhyysriskin taso pysyivät kuitenkin vakaina.

Eurostatin mukaan tilapäiset toimenpiteet talouden elvyttämiseksi auttoivat kuitenkin kompensoimaan koronaviruspandemian vaikutuksia. Näillä väliaikaisilla toimilla oli tärkeä rooli palkkojen ja kotitalouksien tulojen vakauttamisessa etenkin pienituloisimpien osalta. Korvausetuudet jakautuivat asteittain, mutta olivat kuitenkin korkeimmat pienituloisten kohdalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut