Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallink vetäytyy maissa tapahtuvan muodin vähittäismyyntimarkkinoilta – Myy tytäryhtiönsä

Tallink-konserni on allekirjoittanut Talwest Grupp OÜ:n kanssa sopimuksen tytäryhtiönsä Baltic Retail OÜ:n myymisestä.

Tallink perusti muodin vähittäismyyntiin keskittyvän Baltic Retail OÜ:n vuonna 2018, kun yhtiö suunnitteli kasvattavansa maissa tapahtuvaa muodin vähittäismyyntiä.

Tallinkilla on franchising-sopimus viidestä muotibrändistä, jota ovat Esprit, Vero Moda, Jack & Jones, SuperDry ja United Colors of Benetton. Lisäksi yhtiöllä on kahdeksan myymälää Tallinnan suurimmissa kauppakeskuksissa. Liikkeet työllistävät yhteensä 35 henkilöä.

Koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen kauppakeskuksia on jouduttu tilapäisesti sulkemaan, ja Tallinkin ydinliiketoimintaa eli merenkulkua ja laivatoimintaa kohtaan on kohdistunut huomattavia paineita.

Näin ollen Tallink on päättänyt keskittyä ydinliiketoimintaansa, myydä kyseisen tytäryhtiön ja vetäytyä maissa tapahtuvan muodin vähittäismyyntimarkkinoilta.

Tallink jatkaa kuitenkin muiden tuoteryhmien, kuten esimerkiksi juomien ja makeisten vähittäismyyntiä Tallinnan satamassa ja Balti Jaam -rautatieasemalla sijaitsevissa Tallink Express -myymälöissä.

– Meillä on vuosikymmenien kokemus muodin vähittäismyynnistä laivoilla sekä laaja kumppanuusverkosto maailmanlaajuisten tuotemerkkien kanssa. Muutama vuosi sitten halusimme hyödyntää laajaa kokemustamme myös maissa. Tässä tilanteessa meidän on kuitenkin keskityttävä ydinliiketoimintaamme. Tavoitteenamme on turvata liiketoimintamme merellä ja laajentaa verkkokauppatoimintaamme, Tallink Duty Freen johtaja Aimar Pärna kommentoi.

Baltic Retail OÜ:n myymisen myötä Tallink-konserni luovuttaa Espritin, Vero Modan, Jack & Jonesin, SuperDryn ja United Colors of Benettonin franchising-oikeudet Baltiassa Talwest Grupp OÜ:lle.