T24 | Prisma kasvattaa myymäläverkostoaan Virossa vauhdilla – Kaksi uutta Prismaa avautuu Tallinnassa lähiviikkoina

Prisma jatkaa aktiivista laajentumistaan Virossa ja avaa elo-syyskuussa 2021 uudet myymälät Tallinnan Linnamäellä ja Tiskressä. Kauppaketjun tavoitteena on yli kaksinkertaistaa nykyinen markkinaosuutensa, joka on 6–7 prosenttia.

Kaiken kaikkiaan Prisma Peremarket avaa Viroon tämän ja ensi vuoden aikana kuusi uutta myymälää. Neljä niistä avautuu vuoden 2022 aikana. Raplan Prisma avautuu keväällä 2022, ja Sauen, Maardun ja Harkun Prismat avautuvat myöhemmin syksyllä.

Uudet myymälät tukevat S-ryhmän kasvustrategiaa Virossa, johon kuuluu Prisma-verkoston laajentuminen koko maahan. Tähän saakka S-ryhmällä on ollut kaikkiaan yhdeksän Prismaa Tallinnan, Tarton ja Narvan alueilla.

Prisma-hypermarketit Virossa on toteutettu samalla konseptilla kuin Suomessa. Poikkeuksena on se, että Virossa Prisma-verkostoa laajennetaan myös supermarket-kokoluokan kaupoilla. Myös tulevat kuusi uutta Prismaa edustavat tätä kokoluokkaa.

S-ryhmän kansainvälisen vähittäiskaupan johtajan Ilkka Alarodun mukaan Prisma-ketjun laajentumisesta Virossa hyötyy S-ryhmän sekä sen asiakasomistajien lisäksi suomalainen teollisuus.

– Virossa Prismojen valikoimissa on runsaasti suomalaisia tuotteita, ja myimme niitä viime vuonna jo yli 14 miljoonalla eurolla, Alarotu kertoo.

Prisma on Virossa laajan tuotevalikoimansa perusteella ainoa todellinen hypermarket-ketju, joka tarjoaa saman katon alta sekä ruokaa että monipuolisesti käyttötavaraa.

– Virossa tällainen tuotevalikoima on monille vielä uutta. Hypermarketien laaja käyttötavaravalikoima on meille selkeä kilpailuetu, ja sen myynti on tänä vuonna ylittänyt myös meidän omat myyntiennusteemme, Alarotu kertoo.

Prisma Peremarket on menestynyt viime aikoina hyvin myös Virossa suosituissa hintakorivertailuissa. Ketju onkin voittanut kolme viimeisintä puolueetonta hintatutkimusta, joista viimeisimmän teki Postimees-lehti heinäkuussa.

– Emme kilpaile Virossa vai hinnoilla. Muita vahvuuksiamme ovat laajat valikoimat sekä nykyaikaiset ja miellyttävät myymälät. Tuomme Viroon ajan trendejä seuraavat kaupat, joista löytyy sushia, myymäläleivontaa ja paikallisten pienyritysten tuotteita. Valikoimissa painottuvat myös suomalaiset tuotteet, joita ei kilpailijoilta löydy, Ilkka Alarotu sanoo.

Viimeisin Viron Prismoihin lanseerattu uutuuskonsepti on hyvää ruokaa ja laatuviinejä yhdistävä Paar-osasto, joka on avattu jo Rocca al Maren ja Lasnamäen Prismoissa. Se on toteutettu yhteistyössä Virossa toimivan suomalaisomisteisen viinifirma Bottlescoutsin kanssa.

– Prisman kannalta on tärkeää, että asiakkaat voivat tehdä kaikki ostokset yhdestä paikasta. Uuden Paar-konseptin mukaan Prisman alkoholiosastolla on nyt erillinen alue, jossa viinit on jaoteltu sen mukaan, miten ne sopivat yhteen eri ruokien kanssa. Tämä auttaa asiakasta valitsemaan ruokaan sopivan viinin, Viron Prisman maajohtaja Teemu Kilpiä kertoo.

Prisma Virossa

11 toimipaikkaa (uusimpien myymäläavausten jälkeen syyskuussa 2021)

Noin 800 työntekijää

Liikevaihto 175 miljoonaa euroa (2020)

Yli 200 000 kanta-asiakasta

Prisma Peremarket AS on osa S-ryhmän kansainvälistä liiketoimintaa, josta vastaa SOK:n tytäryhtiö SOK Liiketoiminta Oy

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut