T24 | Tallinnassa katsellaan taas syyskuussa ruokaelokuvia ja -dokumentteja – Ruokaelokuvafestivaali käynnistyy 9.9.

Syyskuun 9. päivä Tallinnassa starttaa jo kolmannen kerran ruokaelokuviin ja -dokumentteihin keskittyvä Toidufilmide festival eli ruokaelokuvafestivaali.

Festivaalipaikkana toimii Tallinnassa elokuvateatteri Kino Sõprus. Liput festivaalinäytöksiin maksavat 7 euroa ja kaikki esitettävät elokuvat ovat joko englanninkielisiä tai tekstitetty englanniksi.

Tänä vuonna ruokaelokuvafestivaalin ja Saarenmaan ruokafestivaalin yhteistyön ansiosta erikoisnäytöksiä festivaalielokuvista on luvassa myös Saarenmaalla sijaitsevassa Thule kinossa.

Yksi ruokaelokuvafestivaalin odotetuimmista dokumenteista on tuore Roadrunner-elokuva. Se kertoo huippukokki Anthony Bourdainista, joka kuoli kolme vuotta sitten. Elokuva on saanut erittäin hyvää palautetta sekä katsojilta että kriitikoilta.

– Tällä kertaa festivaaliohjelmisto pitää sisällään monipuolisen valikoiman elokuvia, joista löytyy sopivaa katsottavaa joka makuun. On suuri kunnia esittää esimerkiksi dokumenttielokuva Roadrunner, joka sai ensi -iltansa vasta kesäkuussa ja jota pidetään yhtenä mahdollisena Oscar-ehdokkaana, yksi elokuvafestivaalin järjestäjistä Helen Saluveer kertoo.

Lisäksi festivaalin ohjelmistossa ovat muun muassa dokumentit Coffee Heroes baristojen maailman mestaruuden voittaneesta Agnieszka Rojewskasta, Arzak yhdestä maailman parhaista ravintoloista sekä Ottolenghi and the Cakes of Versailles, joka kertoo huippukokki Yotam Ottolenghin maailman parhaiden leivonnaisten valmistamiseen liittyvästä projektista.

Tutustu ruokaelokuvafestivaalin koko ohjelmistoon täällä .

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut