T24 | Narvan kaupunki saa tänään Viron syyspääkaupungin tittelin syyspäiväntasauksen kunniaksi

Joka vuosi syyspäiväntasauksen päivänä Viron itärajalla sijaitseva Narvan kaupunki vastaanottaa Pärnun kaupungilta, joka puolestaan on Viron kesäpääkaupunki, Viron syyspääkaupungin tittelin.

Syyspääkaupunkititteliä juhlistetaan Narvassa monin tavoin aina talvipäivänseisaukseen saakka, jolloin on aika luovuttaa Viron talvipääkaupungin titteli Etelä-Virossa sijaitsevalle Otepäälle.

Viron kevätpääkaupunki sekä kukkapääkaupunki on tietenkin kukkamarkkinoistaan tunnettu Türi.

Yllättävää on se, että Virolla on virallisen pääkaupunkinsa Tallinnan lisäksi monia muitakin pääkaupunkeja ja melkein jokainen virolainen kaupunki on myös jonkinlainen pääkaupunki.

Kulttuuripääkaupunki on luonnollisesti yliopistostaan tunnettu Tartto, joka on myös vuoden 2024 Euroopan kulttuuripääkaupunki.

Viron suurimman saaren, Saarenmaan pääkaupunki Kuressaari puolestaan on Viron hääpääkaupunki sekä tilastollisesti myös Viron aurinkoisin kaupunki eli tietenkin aurinkopääkaupunki!

Eikä siinä vielä kaikki. Viron olutpääkaupunki on Saku ja viinipääkaupunki on Põltsamaa. Hiiumaalla sijaitseva Kärdla on Viron laulupääkaupunki ja Peipsijärvellä sijaitseva Kallaste on puolestaan kalastuspääkaupunki.

Viron pakkaspääkaupunki taas sijaitsee Jõgevassa, jossa on mitattu koko Viron historian pakkasennätys -43,5 astetta vuonna 1940. Viron hellepääkaupunki on Võru, jossa on mitattu maan kaikkien aikojen lämpöennätys eli 35,6 astetta elokuussa 1992.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut