T24: Tallinnan on nykyään myös kiinnostava saunamatkakohde – Noblessnerin designsaunat tarjoavat ainutlaatuisen saunomiskokemuksen

Thea Ekholm

Kesällä 2021 Tallinnassa sijaitsevan Noblessnerin vanhan sukellusvenetelakan pihapiiriin kohosi erikoinen iglupark. Kyseessä on virolaisen Iglucraft-yrityksen rakennuttama kokonaisuus, johon kuuluu viisi saunaa, neljä vuokrattavaa toimistotilaa sekä kymmenen vuokramökkiä.

Priit Kallaksen johtama Iglucraft on tullut kuuluisaksi itse kehittämästään iglusaunasta. Puupäreillä päällystetyn ja muodoltaan jonkinlaista Hobbitin majaa muistuttavan iglusaunan ovat hankkineet itselleen myös David Beckham, huippukokki Gordon Ramsay sekä elokuvaohjaaja Guy Ritchie.

– Yrityksemme on valmistanut näitä saunoja ja mökkejä noin seitsemän vuoden ajan. Myymme niitä Viron lisäksi eri puolille Eurooppaa. Suomessa saunamme eivät ole olleet suuri menestys, sillä suomalaiset arvostavat perinteisimpiä saunoja, Priit Kallas naurahtaa iglusaunan terassilla Noblessnerissa.

Ensimmäinen Iglupark päätyi Tallinnan Noblessneriin, merenrannalle hiukan vahingossa.

– Emme etsineet Igluparkille paikkaa kaupungista, mutta merellisen miljöön ja upeiden maisemien ansioista paikka on osoittautunut menestykseksi, Kallas lisää.

Iglusaunan vuokra Noblessnerissa on 300 euroa kolmelta tunnilta. Samalla hinnalla voi saunoa 10 ihmistä. Suoraan saunasta pääsee myös portaita pitkin pulahtamaan viileään meriveteen.

Upean merinäköalan omaavien 2 hengen iglumökkien vuokra on 150 euroa yöltä ja vuokrattavana on kaiken kaikkiaan 10 mökkiä. Myös toimistoiglujen vuokra on 150 euroa vuorokaudelta. Igluofficeen voi joko tulla pitämään kokousta tai tekemään töitä merellisissä maisemissa.

Iglutoimistoista avautuu hieno merinäköala. Thea Ekholm

– Noblessnerissa sijaitsee ensimmäinen Igluparkkimme, johon olemme investoineet noin miljoona euroa, mutta suunnitelmissa on rakentaa 10 samanlaista paikkaa Viroon ja 50 eri puolille Eurooppaa, Kallas sanoo.

Noblessnerin Iglupark toimii seuraavat viisi vuotta, sen jälkeen merenranta rakennetaan täyteen asuintaloja.

Mereen pääsee uimaan suoraan iglusaunasta portaita pitkin. Iglucraft

Puulämmitteiset iglusaunat sijaitsevat Noblessnerissa merenrannalla rinta rinnan. Jokaisella saunalla on oma pieni terassi, jossa voi vilvoitella ja josta voi pulahtaa uimaan. Saunajuomia tarjoilee Tanker-panimon olutbaari.

Saunavuoron varaus onnistuu Igluparkin nettisivujenkautta.

Jos kaipaat hiukan perinteisempää saunomiskokemusta, niin sitä tarjoavat Tallinnan yleiset saunat. Lue lisää Tallinnan saunoista ja virolaisesta saunakulttuurista arvostetun löylymiehen Pekka Linnaisen artikkelista ”Viro saunanystävän silmin”.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut