T24 | Koronatartuntojen määrä on lähtenyt Virossa nousuun – Myös kuolemantapausten määrä on kasvussa

Virossa koronatilanne on huonontunut, kun uusien koronavirustartuntojen määrä on lähtenyt uuteen nousuun samaan aikaan kun rokotettujen määrän kasvu on pysähtynyt.

Sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä on tällä hetkellä paljon pienempi kuin alkuvuonna, mutta uusien tartuntojen määrä on jo saavuttanut saman tason. Viron terveysviraston mukaan maassa diagnosoitiin tiistaina 5. lokakuuta 896 uutta koronatartuntaa. Uusista tartunnoista 599 tapausta diagnosoitiin rokottamattomilla ihmisillä.

Myös koronasta johtuvien kuolemantapausten määrä on kasvanut viime viikkoina. Tänään tiistaina raportointiin yhdeksän uutta koronakuolemaa. Kyseessä on korkein kuolemantapausten määrä kuukausiin. Kaikki kuolleet henkilöt olivat rokottamattomia. Yhteensä koronavirus on vaatinut Virossa 1 379 ihmisen hengen.

Tiistaiaamuna sairaalahoidossa oli koronan takia 233 potilasta, joista 72,5 prosentti oli rokottamattomia ja 27,5 prosenttia oli saanut koronarokotteen.

Virossa koronan ilmaantuvuusluku on nyt 690,91 tapausta 100 000 asukasta kohden. Täyden rokotussuoja on saanut tähän mennessä 711 088 ihmistä eli noin 54 prosenttia kaikista aikuisista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut