T24 | Tallinnan Pimeiden öiden elokuvafestivaali viettää 25-vuotisjuhlavuottaan rakentamalla puiston Tallinnaan

Uusi PÖFF-elokuvapuisto rakennetaan Pohjois-Tallinnan Paljassaareen, jonne on rakentumassa myös elokuvastudiokompleksi Tallinn Film Wonderland.

Puiston ensimmäisen puun, Sahalin pihlajan, istuttivat yhdessä Pimeiden öiden elokuvafestivaalin johtaja Tiina Lokk, Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Vadim Belobrovtsev ja Tallinn Film Wonderlandin toimitusjohtaja Gren Noormets.

Puolentoista hehtaarin kokoinen puisto rakentuu Paljassaareen tulevina vuosina yhteistyössä elokuvafestivaalin, Tallinnan kaupungin ja elokuvakampuksen kanssa. Puisto on omistettu ihmisille, jotka ovat panostaneet merkittävästi elokuvataiteen ja Pimeiden öiden elokuvafestivaalin kehittämiseen.

Jatkossa puistoon istutetaan nimettyjä puita esimerkiksi festivaalin elämäntyöpalkinnon ehdokkaille, palkituille ja kunniavieraille.

Festivaalin johtajan Tiina Lokkin mukaan puisto on pitkäaikainen unelma, joka on nyt toteutumassa.

– Suurilla pitkän historian omaavilla festivaaleilla on aina ollut merkittävä yhteys isäntäkaupunkiinsa. Oli kyse sitten elokuvapalatsista tai modernista muistomerkistä kadulla. Haluamme osallistua Tallinnan viheralueiden kehittämiseen ja samalla antaa tunnustusta ihmisille, jotka ovat olleet osa festivaalia, Lokk sanoo lehdistötiedotteessa.

PÖFF-puiston kehityskoordinaattori Hannes Aavan mukaan viheralue tulee olemaan vähän huoltoa vaativa ja puoliksi luonnontilassa oleva puistoalue, joka minimoi ekologisen jalanjäljen.

Puiston perustamiseksi ja ylläpitämiseksi PÖFF perustaa ympäristötukirahaston Rohehunt (vihreä susi), jonka avulla ihmiset Virosta ja muualta maailmasta voivat osallistua asian edistämiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut