T24 | Lidl luo Viroon 800 uutta työpaikka – Yritys maksaa työntekijöilleen 25 prosenttia alan keskiarvoa parempaa palkkaa

Saksalainen vähittäiskauppajätti Lidl rekrytoi Virossa myymälöihinsä 800 uutta työntekijää, ja maksaa Tallinnassa, Tartossa, Pärnussa ja Narvassa työskenteleville myymälätyöntekijöilleen 25 prosenttia alan keskiarvoa parempaa palkkaa.

Viron Lidlin hallituksen puheenjohtajan Jakob Josefssonin mukaan myymälähenkilöstön rekrytointi on tärkeä askel myymälöiden avaamiseksi Virossa.

– Arvostamme myymälässä tehtyä työtä ja haluamme tarjota henkilöstöllemme alan parhaat työskentelyolosuhteet, jotta he voivat hoitaa päivittäisen työnsä mahdollisimman hyvin, Josefsson sanoo yrityksen lehdistötiedotteessa.

Virossa Lidl maksaa kaikille kokopäiväisille työntekijöille yli 1 000 euron kuukausipalkan, mikä on 25 prosenttia alan keskiarvoa parempi palkka. Lisäksi työntekijöille tarjotaan useita lisäetuja, kuten lisäsairausvakuutus, joka kattaa muun muassa hammashoidon, erikoislääkärikäynnit ja fysioterapian.

Lue myös: Lidl avasi Latviassa 15 myymälää – Viron myymälöiden avaamisen ajankohta ei ole vieläkään tiedossa

Viron Lidlin henkilöstöosaston johtajan Liina Kippaston mukaan motivoiva ja oikeudenmukainen palkkaus on yrityksen vankka lupaus.

– Lidlin tarjoamat palkat ovat 25 prosenttia alan keskipalkkoja korkeammat eli Tallinnassa myymälähenkilökunnan tuntipalkka on 6,40 euroa ja muualla Virossa 6,10 euroa. Lisäksi työntekijöille taataan vuosipalkankorotus, Kippasto sanoo.

Lidliin töihin hakevilta ei vaadita aikaisempaa kokemusta kaupan alalta, sillä kaikki uudet työntekijät koulutetaan työhönsä ennen myymälöiden avaamista. Koulutuksesta vastaavat Lidlin myymäläpäälliköt ja aluejohtajat, jotka ovat suorittaneet laajan käytännön harjoittelun ulkomailla.

Liina Kippaston mukaan kaikki Lidlin myymälätyöntekijät tekevät työpäivän aikana erilaisia tehtäviä, kuten tuotteiden esillepanoa, tuoreuden tarkistamista, kassatyötä ja myymälän siisteydestä huolehtimista.

Lidlillä on tällä hetkellä rakenteilla kahdeksan myymälää neljässä virolaiskaupungissa eli Tallinnassa, Pärnussa, Tartossa ja Narvassa. Lidl Eesti OÜ ei ole julkistanut myymälöiden avaamisaikataulua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut