T24 | Aku Louhimiehen ohjaama Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen elokuva saa maailmanensi-iltansa Tallinnan Pimeiden öiden elokuvajuhlilla

Tallinnan pimeiden öiden elokuvajuhlat alkavat perjantaina 12. marraskuuta Viron vaikeasta koronatilanteesta huolimatta.

Viron hallitus on myöntänyt tapahtumalle erityisvapauden, joka vapauttaa elokuvafestivaalin kaikista marraskuun aikana mahdollisesti voimaan tulevista uusista koronarajoituksista. Päätös perustuu siihen, että Viron hallituksen mukaan tapahtuman peruuttaminen vahingoittaisi Viron mainetta korjaamattomalla tavalla.

Tallinnan Pimeiden öiden elokuvafestivaali PÖFF viettää kuluvana vuonna 25-vuotisjuhlavuottaan, mutta koronapandemian takia paikalle odotetaan vain noin tuhatta kansainvälistä vierasta.

Tänä vuonna festivaalin ohjelmistossa on yli 200 elokuvaa. Kaiken kaikkiaan nähdään 181 täyspitkää elokuvaa viideltä eri mantereelta. Lisäksi lyhytelokuvafestivaali PÖFF Shorts näyttää 244 lyhytelokuvaa, nuorten- ja lastenelokuvafestivaali Just Film näyttää 55 täyspitkää elokuvaa ja venäläiselokuviin keskittynyt KinoFF näyttää 18 elokuvaa.

Festivaalin ohjelmistossa on tänä vuonna ennätysmäärä ensi-iltoja. Tallinnassa on mahdollista nähdä 34 maailmanensi-iltaa, 32 kansainvälistä ensi-iltaa sekä 11 Euroopan ensi-iltaa.

Tänä vuonna Tallinnan Pimeiden öiden elokuvajuhlien kilpasarjoissa on mukana useampikin suomalaiselokuva. Aku Louhimiehen ohjaama ja Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen elokuva Odotus saa festivaalilla maailman ensi-iltansa ja kisaa myös festivaalin pääkilpasarjassa. Juho Kuosmasen Hytti nro 6 esitetään myös osana pääkilpasarjaa, mutta kilpailun ulkopuolella.

Lasten elokuvien lyhytanimaatiokilpailussa on mukana Kaisa Penttilän ohjaama animaatio. New Talents -lyhytelokuvakilpailussa on mukana Live Action 2 -elokuva, jonka ohjaajien joukossa ovat suomalaiset Ida-Maria Olva ja Ville Koskinen.

Marja Pyykön ohjaama Sihja – Kapinallinen keiju -elokuva on mukana lastenelokuvien sarjassa ja Teemu Nikin ohjaama Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia on mukana Current waves -sarjassa.

Maailmanensi-iltansa saa myös osana lasten- ja nuorten elokuvafestivaalia Ira Carpelan ohjaama Muumipapan seikkailut -elokuva.

Tutustu festivaalin koko ohjelmaan täällä .

Odotus-elokuva

Aku Louhimiehen ohjaama Odotus on suomalainen ihmissuhdedraama, joka on saanut innoituksensa Juhani Ahon vuona 1893 julkaistusta romaanista Papin rouva. Tarinan hahmot ja ajattomat teemat on tuotu nykyaikaan ja keskelle poikkeustilan ympäröimää Suomen kesäistä saaristomaisemaa.

Louhimies on myös käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Inka Kallénin kanssa.

Odotus on Louhimiehen ensimmäinen pitkä elokuva Tuntematon sotilas -elokuvan jälkeen.

Elokuvan pääosissa ovat Inka Kallén ja Aku Hirviniemi, muissa rooleissa nähdään Andrei Alén ja Adeliina Arajuuri.

Elokuvan kuvaukset alkoivat elokuussa 2020 ja kyseessä on Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen elokuvatuotanto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut