Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Esa-Pekka Salosen sävellys sai parhaan musiikin palkinnon Tallinnan Pimeiden öiden elokuvafestivaaleilla

Sunnuntain 28. marraskuuta päättyneet Tallinnan Pimeiden öiden elokuvafestivaalit jakoi lauantai-iltana järjestetyssä päätösgaalassa pääkilpasarjansa palkinnot.

Kilpasarjassa mukana ollut ja maailmanensi-iltansa festivaalilla saanut Aku Louhimiehen ohjaama, Suomen ensimmäinen hiilinegatiivinen elokuva Odotus, ei yltänyt palkinnoille.

Esa-Pekka Salonen palkittiin kuitenkin parhaan alkuperäiskappaleen palkinnolla Odotus-elokuvaan säveltämästään kappaleesta. Kyseessä on Salosen ensimmäinen elokuvasävellys.

Festivaalin tuomaristo kuvaili kappaletta samanaikaisesti sekä emotionaalisesti raa'aksi että henkisesti vapauttavaksi, joka heijastaa täydellisesti elokuvan kolmen päähenkilön sisäisiä intohimoja, rakkautta ja epävarmuutta.

Louhimiehen Odotus-elokuva saa ensi-iltansa Suomessa alkuvuodesta 2022.

Tallinnan Pimeiden öiden elokuvafestivaalin pääkilpasarja on järjestetty nykyisessä muodossaan vuodesta 2014 lähtien. Silloin kansainvälinen elokuvatuottajien keskusliitto FIAPF antoi festivaalille A-luokan elokuvafestivaalin aseman Cannesin, Berliinin ja Venetsian rinnalla. Sen jälkeen pääkilpasarjalla ei ole ollut maantieteellisiä rajoja, vaan esille on nostettu vakiintuneiden elokuvantekijöiden elokuvia ympäri maailmaa.

Pimeiden öiden elokuvafestivaalin pääkilpasarjan voittajan valitsee kansainvälisistä elokuva-alan ammattilaisista koostuva jury, joka jakaa parhaan musiikin lisäksi myös seuraavat palkinnot: paras elokuva, paras ohjaaja, paras käsikirjoitus, paras naisnäyttelijä, paras miesnäyttelijä ja paras kuvaaja.