Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnan joulutorin tunnelmasta voi nauttia tammikuulle saakka

Tallinnan joulutorilla, joka valittiin toissa vuonna koko Euroopan kauneimmaksi, on pitkät perinteet. Perimätiedon mukaan ensimmäinen joulukuusi torille pystytettiin 580 vuotta sitten, vuonna 1441.

Joulukuusesta on tullut tärkeä perinne Tallinnalle ja joka vuosi kaupunki näkee paljon vaivaa löytääkseen juuri sopivan kuusen koristamaan Raaatihuoneentoria. Tänä vuonna kuusen koristeluun on käytetty 300 kultapalloa sekä yli kolme kilometriä valonauhoja.

Lisäksi eri puolilla Tallinnaa on 250 pientä joulukuusta tuomassa joulutunnelmaa. Suurempia joulukuusia on pystytetty myös Noblessneriin, Rotermannin korttelin sisäpihalle sekä Igluparkiin.

Tänä vuonna Tallinnan joulutorin ruoka- ja juomavalikoima on entistä laajempi. Tarjolla on perinteisen jouluruoan, kuten porsaanpaistin ja hapankaalin lisäksi erilaisia makkaroita sekä suolaisia ja makeita vohveleita. Eikä kasvissyöjiäkään ole unohdettu.

Torin glögivalikoimasta löytyy sopiva makuvaihtoehto kaikille, sillä tarjolla on perinteisen hehkuviinin lisäksi muun muassa tyrni-, karpalo-, vadelma-mustaherukka-, omena-inkivääri-, luumu-, mustikka- ja kirsikkaglögiä.

Tori on myös mainio paikka viime hetken joululahjaostoksille, sillä tarjolla on käsintehtyjä hilloja, leipiä, makeisia ja mehuja sekä taideteoksiksi luokiteltavia koristeltuja piparkakkuja, lampaannahkatuotteita ja käsin kudottuja neuleita-, -pipoja- ja -lapasia. Tänä vuonna myös virolaisilla muotoilijoilla on torilla oma designkioski. Lapsille joulutorilla on kolme erilaista karusellia sekä tietenkin mahdollisuus tavata joulupukki.

Jouluinen ohjelma leviää Raatihuoneentorilta myös muualle vanhaan kaupunkiin, sillä joulumarkkinoiden aikana pieniä konsertteja ja joulutyöpajoja järjestetään Raatihuoneentorin laidalla Hopnerin talossa ja myös Katariinan kilta sekä Vanhankaupungin museot järjestävät jouluista ohjelmaa. Nigulisten kirkossa on viikonloppuisin urkukonsertteja.

Tallinnan joulumarkkinat ovat avoinna joka päivä kello 12–19 ja jatkuvat 2.1.2022 iltaan asti.