T24 | Virossa aikaistetaan koronarokotteen kolmannen annoksen antamista – Tehosteannos voidaan antaa jo 2–3 kuukauden kuluttua

Virossa asiantuntijakomitea päätti maanantaina, että koronavirusrokotteen tehosteannokset voidaan antaa jo 2–3 kuukauden kuluttua ensimmäisen rokoteprosessin päättymisestä. Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Komitean mukaan varsinkin Janssen-rokotteen saaneiden henkilöiden tulisi saada tehosteannos jo kahden kuukauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta.

AstraZeneca-, Pfizer/BioNTech- tai Moderna-rokotteen saaneiden henkilöiden pitäisi puolestaan saada tehosteannos kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisen rokotusprosessin päättymisestä. Aikaisemmin ohjeistus oli ottaa tehosteannos vasta 5–6 kuukauden kuluttua. Virossa tehosterokotuksina käytetään vain Pfizer/BioNTechin ja Modernan rokotteita.

– Omikronvariantin leviämisen valossa on tärkeää lisätä rokotuskattavuutta yhteiskunnassa. Suosittelemme ihmisiä hyödyntämään mahdollisuuden suojata itsensä tehosteannoksella, asiantuntijakomitean jäsen Marje Oona sanoo.

Tiistaiaamuna Viron sairaaloissa oli hoidossa 231 koronaviruspotilasta ja viimeisen vuorokauden aikana maassa oli diagnosoitu 862 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi rekisteröitiin viisi uutta koronakuolemaa.

Sairaalahoidossa olevista koronapotilaista 177 oli hoidossa vakavan koronataudin vuoksi. Heistä 141 eli 79,7 prosenttia oli rokottamattomia. Tehohoidossa oli 23 potilasta.

Täyden rokotesuoja on Virossa tähän mennessä saanut 810 360 ihmistä eli koko väestöstä vain 59,4 prosenttia on rokotettu.

Virossa koronan ilmaantuvuusluku on nyt 566,9 tapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 vuorokauden aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut