Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Tallinnassa sijaitsevaan Nigulisten kirkkoon rakennetaan lasihissi ja näköalatasanne – Luvassa on 360-asteen näkymä Tallinnan Vanhaankaupunkiin

Pian Tallinnan matkailijoille on tarjolla täysin uusi näkökulma vanhaan kaupunkiin, kunhan Nigulisten museokirkon kellotorniin rakennettava uusi lasihissi valmistuu.

Rakennustyöt kirkossa alkoivat tällä viikolla ja niiden aikana Nigulisten kirkon 105 metriä korkeaan kellotorniin rakennetaan hissi. Se kuljettaa ihmiset uudelle näköalatasanteelle, jonka tällä hetkellä suljetut ikkunan avataan remontin myötä. Sen jälkeen sieltä avautuu upea 360 asteen näköala Tallinnan Vanhaankaupunkiin ja sen ulkopuolelle.

Lisäksi remontin aikana kunnostetaan kirkon portaikkoja ja palkkeja ja sen parvelle asennetaan ilmastointijärjestelmä, joka suojaa pysyvästi esillä olevia taideteoksia.

Hissin rakentamista kulttuuriperintökohteeksi nimettyyn kirkkoon helpottaa se, että Neuvostoajalta peräisin oleva hissikuilu on edelleen ehjä ja voidaan ottaa käyttöön. Näin museokirkkoon ei tarvitse tehdä kiellettyjä muutoksia.

Viron yleisradion haastatteleman Nigulisten museon johtajan Tarmo Saaretin mukaan uusi hissi ja näköalatasanne avautuvat yleisölle jouluna 2022 tai viimeistään vuoteen 2023 mennessä.

Nigulisten kirkko on suljettu remontin vuoksi syksyyn 2022 saakka.