T24 | Virossa tehtiin uusi koronatartuntojen ja koronakuolemien ennätys

Viron terveysvirasto tiedotti, että maassa tehtiin taas keskiviikkona uusi koronatartuntojen ja koronakuolemien ennätys. Uusia tartuntoja diagnosoitiin 8 439 kappaletta ja uusia koronakuolemia kirjattiin 17.

Viron sairaaloissa oli keskiviikkona hoidossa 510 koronatartunnan saanutta potilasta, joista 288 kärsi vakavasta koronataudista. Vielä maanantaina vakavan koronataudin vuosi hoidossa oli 305 potilasta. Sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrä kasvaa kuitenkin koko ajan Virossa, sillä vielä helmikuun alussa sairaalahoidossa oli päivittäin reilut 200 koronapotilasta.

Lue myös: Viro ei pura koronarajoituksia vielä 21. helmikuuta

Koronarajoitusten höllentäminen on hidastanut Viron rokotustahtia entisestään, minkä johdosta koko väestön rokotekattavuus on edelleen vain reilut 62 prosenttia.

Sairaalahoidon korkean kuormituksen ja sairaalahoitoa vaativien koronapotilaiden määrän kasvu sai Viron hallituksen perumaan tavoitteena olleen koronarajoitusten purkamisen 21. helmikuuta. Näin ollen julkisten tilojen maskipakko, koronapassin käyttö ja viihdepaikkojen aukiolorajoitukset jatkuvat Virossa toistaiseksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut