Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24 | Viro luopui kaikista koronaan liittyvistä matkustusrajoituksista – myös maskipakko loppui sunnuntaina

Viron hallitus päätti viime viikolla, että kaikista EU-maista Viroon saapuvia matkustajia koskevista ja koronaan liittyvistä matkustusrajoituksista luovutaan 1.4.2022 alkaen. Näin ollen Suomesta Viroon saapuvien matkailijoiden ei enää tarvitse esittää koronapassia, ei käydä koronatestissä eikä osallistua omaehtoiseen karanteeniin.

Sen sijaan Virosta Suomeen Helsingin satamien kautta jalkaisin palaavien laivamatkustajien koronapasseja tarkastetaan Etelä-Suomen Aluehallintoviraston toimesta edelleen pistokoemaisesti.

Sunnuntaista 3.4.2022 alkaen Virossa luovuttiin myös julkisten tilojen maskipakosta. Maskin käyttöä suositelleen kuitenkin edelleen riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

Viron terveys- ja työministeri Tanel Kiikin mukaan Viro on saavuttanut hallituksen riskimatriisin keltaisen tason, jonka myötä maskipakosta voitiin luopua.

– Hallituksen torstaisessa kokouksessa sovittiin, että heti kun Viro saavuttaa keltaisen riskitason, pidämme etäistunnon ja poistamme maskipakon seuraavana päivänä, Tanel Kiik kertoi Viron yleisradion haastattelussa.

Lauantaina julkaisemassaan lausunnossa Viron pääministeri Kaja Kallas suositteli kuitenkin maskin käyttöä ruuhkaisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä, erityisesti riskiryhmille.