T24 | Tallink vuokraa Isabelle-aluksen Ukrainan pakolaisten majoituskäyttöön – Riika-Tukholma-reittiä ei avata vuonna 2022

Tallink-konserni on solminut Viron sosiaaliministeriön kanssa sopimuksen Isabelle-aluksen vuokraamisesta tilapäiseen majoituskäyttöön Viroon saapuville Ukrainan sodan pakolaisille.

Isabelle vuokrataan Viron viranomaisille torstaista 7.4.2022 alkaen neljäksi kuukaudeksi, jonka jälkeen sopimusta on mahdollista jatkaa tarvittaessa vielä kaksi kertaa kahdella kuukaudella.

Laivan vuokraaminen Ukrainan pakolaisten majoituskäyttöön tarkoittaa samalla sitä, että Tallink ei avaa Riika-Tukholma-reittiä vielä 3.6.2022, jolloin Isabellen oli määrä aloittaa liikennöinti reitillä. Alun perin liikennöinti oli tarkoitus aloittaa jo huhtikuussa, mutta yhtiö päätti jo aiemmin siirtää uudelleenavaamista vähäisten matkustajamäärien ja korkeiden polttoainehintojen vuoksi.

– Isabellen ulosvuokraaminen ei ollut helppo päätös. Tallink on rakentanut Riika-Tukholma-reittiä 16 vuoden ajan ja reitti on jo useamman vuoden kärsinyt pahasti koronapandemian ja nyt Ukrainan sodan vaikutuksista. Joudumme siis tekemään jokaisen reittiä koskevan päätöksen erittäin huolellisesti ja tekemään perusteelliset arviot yksityiskohdista. Päätös vuokrata Isabelle majoituskäyttöön on yksi vaikeista päätöksistä, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kommentoi asiaa lehdistötiedotteessa.

Lue myös: Viro aikoo majoittaa ukrainalaispakolaisia väliaikaisesti risteilyalukselle

Vuokrasopimus tarkoittaa myös sitä, ettei Riika-Tukholma-reittiä voida avata vuoden 2022 aikana.

– Emme kuitenkaan ole suunnitelleet reitistä kokonaan luopumista, mutta ajankohtaa reitin avaamiselle on tällä hetkellä vielä mahdotonta arvioida, jatkaa Nõgene.

Tallink tiedottaa Riika-Tukholma-reitin uudelleenavaamisesta heti kun päätöksiä sen suhteen tehdään.

– Olemme pahoillamme, ettemme pysty vastaamaan erityisesti latvialaisten matkustajien pitkään odotukseen reitin avaamisesta. Toisaalta laivan vuokraaminen tarkoittaa sitä, että pystymme tarjoamaan tukemme ukrainalaisille pakolaisille tarjoamalla kipeästi kaivattua majoitusta sekä työllistymismahdollisuuksia, Nõgene lisää.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut