Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tallinnassa on perjantaina suomalaisen Tuula Pöyhösen Ragmuf-ryijytyöpaja

Perjantaina 13. toukokuuta Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseo Tallinnassa järjestää suomalaisen muoti- ja konseptisuunnittelija Tuula Pöyhösen vetämän ryijytyöpajan osana museossa käynnissä olevaa ryijynäyttelyä.

Pöyhönen on tunnettu ideoimastaan pörröisestä Ragamuf-tuoliryijystä. Ragamuf on erilaisiin tuoleihin sopiva päällinen, joka antaa tuolille uuden elämän. Ryijypäälliset valmistetaan tekstiiliteollisuuden ylijäämästä, joten ne ovat on kiertotaloustuotteita.

Ragmuf-ryijyn tekeminen on yksinkertaista, eikä erityisiä välineitä tarvita, joten ryijyn tekeminen onnistuu keneltä tahansa. Niinpä Tallinnassa järjestettävä työpaja sopii kaikille, myös aloittelijoille, sillä aikaisempaa kokemusta kudonnasta ei tarvita. Kaikki välineet ja materiaalit sisältyvät 35 euron kurssimaksuun.

Saat työpajasta mukaasi näyttävän taideteoksen kotisi kaunistukseksi ja jos teos ei ehdi valmistua tapahtuman aikana, saat mukaasi tarvittavat materiaalit sen viimeistelyyn kotona.

Ryijyt ovat perinteisesti olleet pakolaisnaisten ja pienituloisten naisten ansaintakeino ja myös Ragamuf-ryijyjen juuret ovat kulttuurissa, jossa naiset ovat kotona kutoneet ryijyjä vanhoista tekstiileistä. Ensimmäinen Ragamuf-ryijy tehtiin Marokossa, joka on myös Boucherouite-mattojen kotimaa. Tuula Pöyhönen keksi käyttää venyvää mattoa vanhojen sohvien päällisenä.

Ensimmäinen Ragmuf-työpaja järjestettiin Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseossa huhtikuun lopulla. Tapahtuman suuren suosion johdosta nyt järjestetään vielä toinen työpaja.

Työpajan kielet ovat suomi ja englanti. Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen haridus@etdm.ee