Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Uusien myymälöiden avaaminen nosti Viron Prisman myynnin 235 miljoonaan euroon

Vuonna 2021 Viron Prisman myynti nousi 235,1 miljoonaan euroon. Vuotuinen myynnin kasvu oli 10 prosenttia, mikä johtui pääasiassa Prisma Peremarketin uudesta strategiasta ja uusien myymälöiden avaamisesta.

– Vuosi 2021 oli vaikea ja haastava kaupalle koronaviruksen leviämisen vuoksi, mutta tulokset vakuuttivat meidät siitä, että olimme oikealla tiellä Prisman strategian suhteen. Erityisen laaja tuotevalikoima ja edulliset hinnat saivat asiakkaat ostamaan meiltä sekä elintarvikkeita että teollisia tuotteita, Prisma Peremarketin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Alarotu kommentoi asiaa yrityksen tiedotteessa.

Viron Prisman maajohtajan Teemu KIlpiän mukaan laajan tuotevalikoiman merkitys on noussut tänä vuonna entistä tärkeämmäksi.

– Odottamattomat maailman tapahtumat ovat muuttaneet tuotetarjontaa merkittävästi. Asiakkaamme ovat arvostaneet sitä, että olemme luottamuksen arvoisia. Luvatut tuotteet ovat saatavilla myymälässä ja hinta on edullinen, Kilpiä sanoo.

Viron Prisma on ollut Postimees-lehden tekemien 11 viimeisimmän ostoskoritutkimuksen halvin kauppaketju kahdeksan kertaa. Vain kolme kertaa Prisma on jäänyt toiselle sijalle.

Vuonna 2022 Prisma Peremarket panostaa ketjun laajentamiseen. Tarkoitus on avata kolme uutta Prisma-supermarketia Raplaan, Maarduun ja Harkuun sekä jatkaa verkkokaupan kehittämistä.

– Uusien myymälöiden avaaminen jatkuu myös vuonna 2023, silloin avaamme uuden hypermarketin Viljandiin, Kilpiä kertoo.

Viime vuosina Prisma on Kilpiän mukaan panostanut erityisesti virolaista alkuperää olevien tuotteiden määrään valikoimissaan.

– Tällä hetkellä 75 prosenttia tuoreista leipomotuotteista, lihasta ja maitotuotteista on virolaisia.

Vuonna 2021 Prisman liikevoitto oli 3 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2020 oli 1,6 miljoonaa euroa. Prisma Peremarket on toiminut Virossa vuodesta 2000 lähtien. Ketjulla on eri puolilla maata 11 myymälää, jotka yhdessä tukiyksikön kanssa työllistävät lähes 900 ihmistä.