Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Tulevana lauantaina Virossa vietetään museoiden yötä – sisäänpääsy museoihin maksaa vain euron

Viron museot avaavat ovensa vierailijoille lauantaiyönä 21. toukokuuta kansainvälisen museoiden yön kunniaksi.

Vuoden 2022 tapahtuman teemana on ”Unelmia yössä”, joka kutsuu pohtimaan, mistä museot ja niitä ympäröivät yhteisöt haaveilevat ja minkälainen unelmien museo voisi olla.

Mukana tapahtumassa on yli 150 museota eri puolilla Viroa ja ne järjestävät illan aikana teemaan sopivaa erikoisohjelmaa ja opastettuja kierroksia. Museoiden yötä on järjestetty Virossa vuodesta 2009 lähtien. Edellisen kerran tapahtuma oli vuonna 2020, sillä viime vuonna sitä ei pystytty korona vuoksi järjestämään ollenkaan.

Talinnasta mukana museoiden yössä ovat muun muassa Lentosataman merimuseo, Viron arkkitehtuurimuseo, kaikki Viron taidemuseon yksiköt, Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseo, Viron ulkoilmamuseo, Kalamajan museo, Tallinnan kaupunginmuseon kaikki yksiköt, Tallinnan tv-torni ja miehitysten ja vapauden museo Vabamu.

Katso lista kaikista tapahtumassa mukana olevista museoista täältä.

Museoiden yönä museot ovat avoinna klo 18.00–23.00 ja sisäänpääsy niihin maksaa yhden euron. Täällä voit tutustua museoiden yön erikoisohjelmaan.