Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24: Suomalainen Bob W osti virolaisen kilpailijansa Estonishing Stayn ja kasvaa lyhytaikaisten majoituspalveluiden markkinajohtajaksi Virossa

Majoitustoimintaa operoiva suomalainen teknologiayritys Bob W on ostanut Viron suurimman lyhytaikaiseen majoitukseen keskittyvän palveluntarjoajan Estonishing Stay Apartmentsin.

Yrityskaupan myötä Estonishing Stayn kiinteistöt siirtyvät Bob W -brändin alle, minkä myötä Bob W:n Virossa sijaitseva majoituskapasiteetti kolminkertaistuu ja yritys kasvaa Viron markkinajohtajaksi alallaan. Estonishing Stay on Bob W:n ensimmäinen yrityshankinta.

Tällä hetkellä pääoma- ja kiinteistösijoittajien tukema Bob W toimii Suomessa, Virossa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa, ja se on laajenemassa myös Saksaan ja Alankomaihin. Yrityksellä on 1 200 huoneistoa 28 kiinteistökohteessa ja 15 kaupungissa ympäri Eurooppaa.

Huolimatta siitä, että Bob W perustettiin juuri ennen pandemian alkamista, se on kasvanut nopeasti majoituspalvelualan nousevaksi tähdeksi ja sen vuotuinen liikevaihto on kasvanut 18-kertaiseksi.

Bob W:n konsepti on älykkäämpi vaihtoehto hotelleille ja tilapäisille huoneistovuokrauksille ja nimensä mukaisesti se tarjoaa Best of Both Worlds (Bob W) -periaatteella parhaat palat tasalaatuisesta hotellimajoituksesta ja väliaikaismajoituksen edullisuudesta ja autenttisesta tunnelmasta.

– Team Estonishing uskoo vahvasti älykkäiden digipalveluiden ja ensiluokkaisen virtuaalisen asiakaspalvelun liittoon. Uudella ja kasvaneella tiimillämme voimme tarjota aiempaa parempia ratkaisuja niin sijoittajillemme kuin asiakkaillemmekin, toteaa Evelin Org, Estonishing Stayn toinen perustaja.

Kiinteistö- ja majoitusalan asiantuntijat Gerdi Arst ja Evelin Org perustivat Estonishing Stayn vuonna 2019 ja kolmas osaomistaja Maaja Tuuling liittyi tiimiin vuonna 2021. Naiskolmikon vahva osaaminen on nostanut Estonishing Stayn Viron suurimmaksi lyhytaikaista majoitusta tarjoavaksi yritykseksi vain kolmessa vuodessa.

– Voimien yhdistäminen Bob W:n kanssa on hienoa, sillä jaamme saman vision majoituspalvelualan uudesta kategoriasta. Odotamme innolla yhteistyötä, jonka myötä laajennamme kiinteistöverkostoamme uusien kiinteistösijoittajien tuella, Estonishing Stayn toinen perustaja Gerdi Arst sanoo.

Myös Bob W:n toimitusjohtaja ja perustaja Niko Karstikko on innoissaan yrityskaupasta.

– Olemme onnekkaita päästessämme toivottamaan Estonishing Stayn tervetulleeksi Bob W -perheeseen. Meillä on nyt kasassa hieno kattaus lahjakkuutta ja kiinteistöjä, Karsikko toteaa.

Toimintansa aloittamisesta lähtien Bob W on ollut koko Viron parhaimmaksi arvioitu majoituspalveluiden tarjoaja lyhytaikaisten vuokramajoitusten kategoriassa keskiarvolla 4,8/5.