T24: Viroon on saapunut jo yli 40 000 Ukrainan pakolaista

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen (PPA) mukaan maahan on saapunut jo 40 047 pakolaista Ukrainasta. Lisäksi Viron valtio on rekisteröinyt jo 25 969 tilapäistä suojelua koskevaa hakemusta.

Pakolaisten määrä vastaa noin kolme prosenttia Viron väestöstä, joka on kooltaan reilut 1,3 miljoonaa ihmistä. Vertailun vuoksi Latvia on ottanut vastaan noin 30 000 pakolaista (1,6 % väestöstä) ja Liettua on ottanut vastaan yli 54 000 pakolaista (2 % väestöstä). Asiasta kertoi Viron yleisradio.

Pakolaisvirta on kuitenkin hiljentynyt sen verran, että jo toukokuun puolivälissä Viron poliisi- ja rajavartiolaitos purki hätätilanteiden hallintaan tarkoitetun yhteisen komentokeskuksen ja palautti pakolaisten vastaanottamisen ja auttamisen vastuun takaisin Viron sosiaalivakuutuslautakunnalle (SKA).

Osana muutosta Tartossa ja Pärnussa toimivat pakolaisten vastaanottokeskukset korvattiin Tallinnan linja-autoasemalla toimivilla SKA:n infopisteillä, joka neuvoo pakolaisia sekä Viroon jäämisessä että matkan jatkamisessa eteenpäin. Infopisteen henkilökunta voi myös tarjota lyhytaikaista asumista sitä tarvitseville pakolaisille.

Hätätilanteiden hallintaan tarkoitettu monen viranomaisen yhteinen komentokeskus on ollut Virossa käytössä 11. maaliskuuta alkaen, kun pakolaisia alkoi saapua Ukrainasta sakoin joukoin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut