Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

T24: Teflon Brothers on nyt virolainen – yhtye julkaisee uuden version Juicen Eesti (On My Mind) -kappaleesta

Suosittu Teflon Brothers -yhtye julkaisi keskiviikkona Viron suurlähetystössä Helsingissä jymyuutisen: yhtye on nyt virolainen.

Suomalaisen yhtyeen muuttuminen virolaiseksi kuulostaa hiukan erikoiselta, mutta tarkoittaa käytännössä sitä, että Teflon Brothers on solminut levytyssopimuksen Viron Universal Musicin kanssa.

– Viimeisin levymme ilmestyi vielä Universal Music Finlandin kautta, mutta vuodenvaihteen jälkeen meillä ei ole ollut levytyssopimusta kenenkään kanssa. Viime vuonna yhtiöitimme bändin ja sen jälkeen ryhdyimme miettimään, mitä oikein halusimme tehdä, bändi kertoo puhelinhaastattelussa Viron suurlähetystöstä Helsingistä.

Räp-artisti Pyhimyksen eli Mikko Kuoppalan, Heikki Kuulan ja Volin eli Jani Tuohimaan muodostama Teflon Brothers on tunnettu erikoisista tempauksista. Uransa aikana he ovat muun muassa etsineet uutta jäsentä nettihuutokaupassa, muuttaneet hetkellisesti nimensä Mynthon Brothersiksi markkinointitempaukseen liittyen ja pyrkineet Euroviisuihin yhdessä eurodance-kuningatar Pandoran kanssa.

– Me ollaankin enemmän tällainen viestinnällinen konsepti kuin perinteinen muusikoista koostuva bändi. Tiedämme, miten viesti saadaan läpi ja nyt haluamme käyttää sitä osaamista mm. edistämään virolaisen musiikin tunnettutta, bändi kertoo suunnitelmistaan.

Ensimmäiseksi työkseen virolaiseksi muuttunut Teflon Brothers levytti uuden version Juice Leskisen kappaleesta Eesti (On My Mind) vuodelta 1983. Kappale ilmestyy suoratoistopalveluihin huomenna perjantaina nimellä EESTI.

– Kappale tunnetaan hyvin Virossa. Meillä oli studiossa mukana nuori virolaislaulaja Karl Killing ja hänkin tunnisti biisin heti, Kuoppala kertoo.

Biisistä on tehty myös video, jossa esiintyvät suositun virolaisen hiphop-yhtyeen 5Miinuksen Estoni Kohver sekä suomalaistenkin tuntema virolaisjulkkis Anu Saagim.

Vaikka Teflon Brothers kutsuukin itseään nyt virolaiseksi, ei bändillä ole tarkoitus muuttaa Viroon tai ryhtyä tekemään musiikkia viroksi.

– Emme ole vironkielisiä, joten emme ryhdy räppäämään viroksi. Mutta esimerkiksi yhteiskeikkoja 5Miinust-yhtyeen kanssa on suunnitteilla ehkä jo täksi kesäksi. Tavoitteenamme on parantaa virolaisen musiikin tunnettuutta Suomessa ja toisin päin. Siinä on tekemistä.

Mutta mikä ihme sai bändi päätymään juuri Viroon?

– Halusimme tehdä jotain uutta. Lisäksi olemme jo pidempään etsineet jotain inspiroivaa tekemistä ja tuntuu, että Viro tarjoaa sitä. Teflon Brothersit ovat myös aina olleet ginimiehiä ja Tallinnasta saa hyvää giniä. Junimperium tislaamon gini on mielestämme parempaa kuin Kyrön tekemä.