T24: Tallinnan kaduilla kulkiessa kannattaa katsoa tarkasti jalkoihin – voit vahingossa astua runosäkeen päälle!

Kolmenkymmenen virolaisen runoilijan runojen katkelmista koostuva runopolku rakentuu parhaillaan Tallinnan kaduille. Koko kaupungin kiertävän polun tavoitteena on runonsäkeiden avulla tarjota jalankulkijoille monipuolisempi kulttuuri- ja kaupunkitilaelämys.

Tallinnan runopolun ovat laatineet nuoret runoilijat Elisabeth Heinsalu ja Reijo Roos yhteistyössä Tallinnan kaupungin kanssa.

Apulaiskaupunginjohtaja Kaarel Oja iloitsee leikkisästä katutaideprojektista, joille on hänen mukaansa enemmänkin tilaa Tallinnassa.

– Olen iloinen, että kaupunkitaiteen kuraattorin ja nuorten runoilijoiden yhteistyönä on syntynyt katutaideprojekti, joka nostaa esiin sekä laajalti tunnettujen kirjailijoiden että nuorempien runoilijoiden teoksia näissä inspiroivissa paikoissa, Oja toteaa kaupungin tiedotteessa.

Runopolulle mukaan valitut säkeet kuvaavat erityisesti niille valittuja paikkoja ja mukana on uusien runoilijoiden lisäksi myös tuttuja nimiä, kuten Maarja Kangro ja Tõnu Õnnepalu.

Esimerkiksi Õnnepalun säkeet on valittu kuvaamaan Tallinnan korkeinta tornia eli Olevisten kirkon tornia ja Carolina Pihelgan haiku puolestaan löytyy Mustamäen Männipuistosta. Runokartalta löytyy myös suomalaisen, Virossa asuvan runoilijan Maria Susannan säkeitä.

– Runopolku yhdistää kirjallisuuden, taiteen ja ihmiskeskeisemmän kaupungin. Kaduille kirjoitetut runot tarjoavat ihmisille päivittäisillä kävelyretkillä löytämisen iloa ja elämyksellisiä havaintohetkiä, mikä tekee kaupungissa kävelystä jännittävämpää ja miellyttävämpää, kaupunkitaiteen kuraattori Kati Ots toteaa.

Tallinnan runokartta löytyy myös Google mapsista.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut