T24: Viron kansallismuseo toivotti tervetulleeksi miljoonannen kävijänsä – palkittiin käsintehdyllä kansallispuvulla

Tartossa sijaitseva Viron kansallismuseo ERM toivotti tervetulleeksi miljoonannen kävijänsä kesäkuun lopussa. Museon kävijöitä on laskettu sen avajaispäivästä 1.10.2016 alkaen.

Lue myös: Museokäyntien määrä oli Virossa vuonna 2022 alhaisin 18 vuoteen

Museon miljoonas kävijä oli virolainen Marite Rikkas, jota oli vastaanottamassa museon henkilökunta johtaja Kertu Saksan johdolla. Rikkakselle lahjoitettiin virolaisista kansallispuvuista kertova tietokirja sekä hänen itsensä valitsema, mittojen mukaan tehty virolainen kansallispuku, jonka valmistaa museon kansallispukukoulu.

Voittajan ei tarvinnut selata saamaansa kirjaa valitakseen palkintonsa, koska hän tiesi jo etukäteen pukutoiveensa.

– Tanssin Leigarin kansantassiryhmässä, jossa jokainen saa pukeutua haluamaansa kansallispukuun. Haluan itselleni Kuusalun kansallispuvun, sillä isovanhempani ovat sieltä kotoisin. Tulen käyttämään museon kansallispukukoulun ohjaajien valmistamaa pukua kunnialla ja ylpeydellä niin esityksissä kuin muissakin juhlissa, Marite Rikkas kertoi museon tiedotteessa.

Kansallispuku päätyi palkinnoksi sen takia, että Viron kansallismuseo ERM on nimenomaan se paikka, jonne virolaisia kansallispukuja on kerätty vuodesta 1909 lähtien. Museolla ja sen kansallispukukoululla on myös tärkeä rooli kansallispukuperinteen säilyttämisessä ja eteenpäin viemisessä.

Viron kansallismuseo on 6 000 neliömetrin näyttelytilallaan Viron suurin museo. Koronavuodet tiputtivat sen kävijämäärät alle 100 000 käyntiin vuodessa.

Tänä vuonna käyntimäärät ovat kuitenkin lähteneet jälleen nousuun, ja myös ulkomaiset turistit ovat löytäneet tiensä museoon uudelleen. Noin 20 prosenttia museon kävijöistä on ulkomaalaisia, ja suurin osa heistä tulee naapurimaista, kuten Suomesta, Latviasta ja Liettuasta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut