T24: Tallink-konsernilla oli kannattava kesäkuu - johtaa lähes nollatulokseen toisella vuosineljänneksellä

Tallink-konserni on julkaissut vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen taloudellisen tuloksen. Se osoittaa matkustajamäärien elpyneen nopeasti koronapandemiaan liittyvien matkustusrajoitusten päättymisen jälkeen. Kasvaneet matkustajamäärät tekivät laivayhtiön kesäkuusta kannattavan.

Vuoden toisella neljänneksellä, huhti-kesäkuussa, Tallink kuljetti yhteensä 1 552 174 matkustajaa, mikä on 262,9 prosenttia enemmän kuin vuoden 2021 toisella neljänneksellä. Myös kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä kasvoi 18,9 prosenttia, ja oli 109 380 yksikköä,

Tallink-konsernin liikevaihto kasvoi 139,4 prosenttia eli 120 miljoonaa euroa vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna ja oli 206 miljoonaa euroa,

Tulos ennen korkoja, veroja ja poistoja oli toisella vuosineljänneksellä 28,7 miljoonaa euroa ja vaikkakin konserni ylsi voittoon kesäkuussa, oli raportointikauden tappio 0,7 miljoonaa euroa.

Konsernin käyttökate ennen polttoainekustannuksia vuoden 2022 toisella vuosineljänneksellä oli lähes vertailukelpoinen vuoden 2019 toisen neljänneksen tasoon ja oli vain 2,0 miljoonaa euroa pienempi.

Tämä osoittaa konsernin toiminnan tehostamiseksi tekemien toimien, kuten polttoainekustannusten nousuun liittyvien riskien pienentämisen, olleen tehokkaita. Polttoainekustannusten nousuun on varauduttu esimerkiksi ottamalla käyttöön tilapäinen polttoainelisä ja keskeyttämällä väliaikaisesti nesteytetyn maakaasun käyttö huomattavasti korkeampien kustannusten ja toimitusongelmien vuoksi.

Vuoden 2022 toisen neljänneksen lopussa konsernin nettovelka oli pienentynyt 32,6 miljoonaa euroa ensimmäisen neljänneksen loppuun verrattuna ja oli 655,9 miljoonaa euroa.

– Toisen vuosineljänneksen tulokset osoittavat, että viime vuosien aikana tehtyjen päätösten ja toiminnan tehostamisen ansiosta pystymme saavuttamaan lähes nollatuloksen tilanteessa, jossa matkustajamäärämme ovat merkittävästi alhaisemmat kuin ennen koronaa. Jatkamme liiketoimintamme sopeuttamista uusiin haasteisiin, joita ovat merkittävästi korkeampi polttoaineen hinta ja hintojen nousu monilla osa-alueilla yleisesti, toimitusongelmat ja maailmanlaajuiset matkailuluottamuksen vaihtelut, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut