Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

T24: Finnwatch julkaisi selvityksen suomalaisyritysten toiminnasta Virossa – ay-toiminta saa kiitosta, mutta parannettavaakin on

Suomalaisen yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia tutkiva kansalaisjärjestö Finnwatch julkaisi elokuun lopulla selvityksen, jossa tarkasteltiin ammatillisen järjestäytymisvapauden ja kollektiivisen neuvotteluoikeuden toteutumista neljässä Virossa toimivassa suomalaisyrityksessä.

Viro on Finnwatchin mukaan ay-oikeuksien suhteen riskimaa, jossa järjestäytymisaste on hyvin matala ja jossa lainsäädäntö asettaa haasteita ammattiliittojen toiminnalle. Selvityksessä mukana olleet yritykset HKScan, SOK, Stora Enso ja Fortacon saavat kuitenkin Finnwatchilta kiitosta.

– Olimme iloisesti yllättyneitä, että tutkituilla suomalaisyrityksillä vaikuttaa olevan hyvät ja rakentavat suhteet ammattiliittoihin, eivätkä haastatellut luottamushenkilöt tai liitot raportoineet merkittävistä ongelmista, Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti sanoo tiedotteessa.

Luottamushenkilöiden häirintä on vielä viime vuosina ollut Virossa tavallista, ja yhteiskunnan ilmapiiri järjestäytymistä kohtaan on ollut negatiivinen.

Tutkituilla suomalaisyrityksillä vaikuttaa olevan hyvät ja rakentavat suhteet ammattiliittoihin ja kaikissa selvityksen kohteena olleissa tuotantolaitoksissa toimi myös ammattiosasto.

Parannettavaakin kuitenkin on. Työehtosopimus oli käytössä vain kahdessa yrityksessä: Fortaco Estonian Narvan tehtaalla ja S-ryhmään kuuluvassa Prisma Peremarketissa.

Esimerkiksi HKScanin Rakveren tehtaalla Viron valtakunnansovittelija suositteli jo vuonna 2017 tehtaan teurastamon työntekijöiden mentyä spontaaniin lakkoon, että työehdoista neuvoteltaisiin työmarkkinaosapuolten kesken. Silti tehtaalla ei ole vieläkään työehtosopimusta.

– Virossa toimivien yritysten tulee kiinnittää erityistä huomiota ay-oikeuksien toteutumiseen niin omissa toimipaikoissaan kuin arvoketjuissaan, Anu Kultalahti toteaa.

Selvityksen mukaan Viron lainsäädäntö turvaa laajasti ammattiliittojen toiminnan ja järjestäytymisen vapauden sekä kollektiivisen sopimisen ihmisoikeutena. Lainsäädännössä on kuitenkin puutteita, jotka mahdollistavat luottamushenkilöiden ja muiden ay-aktiivien häirinnän.

Keskeisimpiä ongelmia ovat esimerkiksi työntekijöiltä puuttuvat lakko-oikeus tilanteissa, joissa työntekijöitä edustavaa luottamushenkilöä häiritään työpaikalla sekä työnantajan oikeus irtisanoa luottamushenkilö, vaikka työntekijät, joita hän edustaa vastustaisivat irtisanomista. Tällainen ei esimerkiksi ole mahdollista Suomessa.

Vaikka luottamushenkilöiden häirintä ja irtisanominen ay-toiminnan vuoksi on Virossa laissa kiellettyä, oikeudessa määrätyt korvaukset rikkomuksista ovat olleet matalia.

Finnwatch haastatteli selvitystä varten Viron ay-liikkeen edustajia sekä yritysten luottamushenkilöitä ja työntekijöitä niiden Viron toimipaikoissa. Stora Enson Imaveren sahan kohdalla kommentit saatiin vain kirjallisesti sahatyöntekijöitä edustavalta EMTAÜ-ammattiliitolta. Yritysten näkemyksiä kartoitettiin erillisellä kyselyllä.

Virossa toimii noin 6 000 suomalaistaustaista yritystä, ja suomalaiset yritykset ovat toiseksi tärkein investoija Viroon.

Koko Finnwatchin selvityksen voi lukea täältä.