Lukijalta: | "Kruunusillat alkaa vaikuttaa korruptiolta"

Jorma Väkiparta (HU 17.2.) arvosteli Kruunusilta-hankkeen hintaa. Puoli miljardia on tosiaankin varovainen arvio rakennuskustannuksista. Näin suuri summa ei ole enää missään järkevässä suhteessa Kruunuvuorenrannan asukasmäärään.

Lisäksi on jäänyt selvittämättä, millaisia kustannuksia pitkien siltojen ylläpidosta vuosittain aiheutuu, ja ne muodostuvat varmasti korkeiksi.

Hanke alkaa vaikuttaa korruptiolta: suuret rakennusyhtiöt päästetään lypsämään Helsingin veronmaksajia.

Yksi hölmöys on johtamassa toiseen: Länsimetron asemista tehtiin liian lyhyitä, ja metroliikenne ylikuormittuu. Tätä pyritään nyt muka korjaamaan tolkuttomalla siltahankkeella. Päättäjien lyhytnäköisyys käy kaupunkilaisille kalliiksi.

Erikoiselta vaikuttaa myös kaavailtu raitiotie: uusia kiskoja tarvitaan kuulemma 10 km. Miksi raitiovaunut eivät voi mantereen puolella käyttää olemassa olevia kiskoja?

Kruunuvuorenrannasta on Katajanokalle 2 km. Jos idästä halutaan lisäyhteys keskustaan, se on järkevimmin ja edullisimmin toteutettavissa tätä kautta lauttaliikenteen tai raitiotietunnelin avulla.

Kevään kunnallisvaaleissa kannattaa selvittää, mikä on oman ehdokkaan kanta Kruunusilta-hankkeeseen.

Markus Lång Helsinki

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut