Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lukijalta: | "Kruunusillat alkaa vaikuttaa korruptiolta"

Jorma Väkiparta (HU 17.2.) arvosteli Kruunusilta-hankkeen hintaa. Puoli miljardia on tosiaankin varovainen arvio rakennuskustannuksista. Näin suuri summa ei ole enää missään järkevässä suhteessa Kruunuvuorenrannan asukasmäärään.

Lisäksi on jäänyt selvittämättä, millaisia kustannuksia pitkien siltojen ylläpidosta vuosittain aiheutuu, ja ne muodostuvat varmasti korkeiksi.

Hanke alkaa vaikuttaa korruptiolta: suuret rakennusyhtiöt päästetään lypsämään Helsingin veronmaksajia.

Yksi hölmöys on johtamassa toiseen: Länsimetron asemista tehtiin liian lyhyitä, ja metroliikenne ylikuormittuu. Tätä pyritään nyt muka korjaamaan tolkuttomalla siltahankkeella. Päättäjien lyhytnäköisyys käy kaupunkilaisille kalliiksi.

Erikoiselta vaikuttaa myös kaavailtu raitiotie: uusia kiskoja tarvitaan kuulemma 10 km. Miksi raitiovaunut eivät voi mantereen puolella käyttää olemassa olevia kiskoja?

Kruunuvuorenrannasta on Katajanokalle 2 km. Jos idästä halutaan lisäyhteys keskustaan, se on järkevimmin ja edullisimmin toteutettavissa tätä kautta lauttaliikenteen tai raitiotietunnelin avulla.

Kevään kunnallisvaaleissa kannattaa selvittää, mikä on oman ehdokkaan kanta Kruunusilta-hankkeeseen.

Markus Lång Helsinki