Lukijalta: Kauppatorilla ei ole enää edes nakkikioskia

Kauppatorin grilli palveli vielä viime vuonna. Päivi Tuovinen / Arkisto

Päätoimittaja Karri Kannala on huolissaan kaupunkimme keskustan vetovoimasta (HU 17.3.). Samoin olemme me kaupunkiympäristölautakunnan jäsenet. Olemme miettineet, että tärkein tekijä on keskustan saavutettavuus. Miten keskustaan tullaan joustavasti ja vähin kustannuksin. Jos pyöräily nostetaan kulkumuotojen suosiossa seitsemästä prosentista 20:een, tulee meidän rakentaa suoria, esteettömiä baanoja esimerkiksi Helsinki-Espoo välille. Jos autoilijoita houkutellaan ostoksille keskustaan, pitää 2-3 ensimmäistä tuntia parkkihallissa olla maksutonta. Raitiovaunu on erittäin häiriöaltis kulkupeli, joten linjoja ei saa tuputtaa samalle kadulle liikaa. HSL:n kertalipun voisi myydä yli 70-vuotiaille ihmisille puoleen hintaan.

Pitää olla myös syy tulla Stadin keskustaan. Kauppatori oli ennen kohtaamispaikka ja mahdollisuus ostaa tuoreita tuotteita, jopa itse viljeltyjä, kuten Turun tai Salon torilla. Tein 2013 valtuustoaloitteen yhdenmukaisista kojuista Kauppatorilla. Nyt se on toteutunut. Markiisit ovat yhdenmukaiset ja värikkäät. Mutta. Torilla on enää Tuomaan kala, jonka laatuun voi luottaa. Suurin osa myytävistä tavaroista on vain turisteille, joita ei nyt ole. Muikkujen haju tuo mieleen Savonlinnan, ei merikaupunkia.

Kauppatorilla oli vuoden vaihteeseen saakka nakkikioski, josta ostimme aina lihapiirakat kahdella nakilla, kun läksimme Suomenlinnaan retkelle. Kaupunkiympäristölautakunta äänesti sen ennen joulua poistettavaksi. Selitettiin, kuten päätoimittaja Kannala kuvaa, että nakkikioski ei sovi kaupunkikuvaan. Toivotaan, että saamme sen palautettua, kun torin kaava laaditaan. Torikauppiaiden tai asiakkaiden autoilla ei myöskään ole mitään pysäköintipaikkaa torilla. Uskon, että Otto Meren valtuustoaloite kantaa hedelmää ja saadaan 10– 15 paikkaa torille tai sen välittömään läheisyyteen.

Kaupungin keskustan menestys on kiinni pienistä ja suurista asioista. Uusi valtuusto astuu remmiin elokuun alussa. Toivottavasti siellä on intoa pelastaa Stadin keskusta.

Sirpa Asko-Seljavaara kaupunginvaltuutettu (kok) kaupunkiympäristö-lautakunnan jäsen

Helsinki aikoo häätää Kauppatorin ainoan nakkikioskin – Tyrmistynyt yrittäjä: "On sanottu, että grilli pilaa merimaiseman"

Tapio Sademies katsoi Kauppatoria ikkunastaan 40 vuoden ajan ja kertoo nyt mikä meni pieleen – jyrähtää grillikioskin häätämisestä ja "merimaiseman pilaamisesta"

Kauppatorin pysäköintikokeilusta on luovuttava

Ideologinen kina kävelystä ja autoilusta peittää alleen ison ongelman – todelliset suunnitelmat Helsingin keskustan vetovoiman takaamiseksi puuttuvat

Viime kesän jätti-ilmiö halutaan Helsingin keskustan ravintoloihin myös talveksi – HOK-Elanto: "Voivat toimia eurooppalaiseen tyyliin"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut