Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kauko-ohjattavalla ajokillaan peltipoliisia räpsyttänyt "Vesa" kertoo IS:ssa, miten kaikki tapahtui: "En olisi mitenkään uskonut"

Peltipoliisin eli liikenneturvallisuuskameran kuvaamaksi päätyneen RC-auton eli radio-ohjattavan pienoismallin ohjaaja kertoo Ilta-Sanomissa, kuinka kaikki tapahtui 10. lokakuuta. Mies ei esiinny jutussa oikealla nimellään, vaan hänestä puhutaan "Vesana". Idea lähteä ajamaan radio-ohjattavalla autolla yleiselle maantielle tuli Vesan mukaan täysin sattumalta.

Hän suuntasi kaverinsa kanssa Hamina–Taavetti-väliselle maantielle, jossa kaksikko tiesi olevan myös uudemman mallisia kameratolppia.

– Ajattelimme, että näinköhän niissä on edes kameraa sisällä vai ovatko möllöttämässä tienposkessa vain lumeeksi liikenteen rauhoittamiseksi. Oli ilta-aika ja tienpätkä oli rauhallinen.

Vesa sanoo, että he pitivät kaverinsa kanssa visusti huolen sitä, että muuta liikennettä ei osu paikalle.

Vesa kokeili ensin varovasti, miten auto käyttäytyy maantiellä. Toisella kerralla hän lisäsi vauhtia ja tuli tolpalle lujempaa.

– Sitten räpsähtikin! En olisi mitenkään uskonut, että kameratolppa reagoisi millään tavalla niin pieneen autoon. Hämmästys oli todella suuri, kun tolppa ottikin kuvan, Vesa sanoo.

Kameran räpsähtämiselle piti saada varmistus. Vesa ajoi tolpan ohi vielä kolmannenkin kerran.

– Pitihän se varmistaa. Ja kyllä, tolppa räpsähti kaksi kertaa, Vesa kertoo Ilta-Sanomien jutussa.

"Siis mitä silmäni näkevät", hämmästyi ylikomisario: Peltipoliisin kuvaan tallentui kauko-ohjattava pienoismalli

USU: Nopeusvalvontakameroita on jouduttu pitämään poissa käytöstä – valtio menettää ainakin 12 miljoonan sakkotulot

Helsingin sisääntuloväylille kaavaillaan tiheää nopeusvalvontaa: Näihin paikkoihin uudet kamerat tulisivat

Peltipoliiseja voi tulla kaikille pääkaupunkiseudun sisääntuloväylille – "Osa näistä voi mennä ihan kärkijoukoissa läpi"

Peltipoliisi kuvasi 19 pyöräilijää ajamassa punaisia päin Helsingin kantakaupungissa – poliisilta tiukka muistutus