Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL ja IS: Yhdessä liikuntaharrastuksessa muita enemmän koronatartuntoja Hus-alueella

Liikuntaharrastuksista yksi on erottunut alkuvuoden koronatartunnoista, kertovat Iltalehti ja Ilta-Sanomat: kuntosalien osuus varmoista tai epäillyistä liikuntatartuntalähteistä IS:n mukaan yli 40 prosenttia.

Husin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen toteaa IS:ssä, että todellinen numero on suurempi, koska kaikkia harrastuksiin liittyviä tartunnanlähteitä ei ole ruuhkan takia pystytty tilastoimaan.

Kaikkiaan liikuntaharrastuksiin liittyviä tartuntoja oli 11. tammikuuta ja 28. helmikuuta välillä kaikissa ikäryhmissä 196 kappaletta.

Ruotsalainen kertoo sekä IL:ssä että IS:ssä, että kuntosalien osuus liikuntaharrastuksissa tulleista tartunnoista on noussut tämän vuoden puolella koko ajan. Tammikuun kahtena viimeisenä viikkona harrastusliikuntatartunnoista oli kuntosaleilta 22 prosenttia, helmikuun loppupuolella jo 55 prosenttia.

Kuntosalilta tartunnan saaneet ovat pääosin varsin nuoria, 17–39-vuotiaita.

Tilasto on tehty aikana, jolloin julkiset tilat, esimerkiksi kunnalliset jää- ja palloiluhallit oli jo suljettu aikuisten harrastustoiminnalta.

Tällä hetkellä aikuisten harrastamista on rajoitettu epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheen kunnissa myös yksityisissä harrastuspaikoissa. Niiden sisätiloissa saa olla aluehallintoviraston päätöksen mukaan kerralla korkeintaan 10 asiakasta henkilökunnan lisäksi.