Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Raha liikkuu helsinkiläisessä Michelin-ravintolassa entiseen malliin – "Joka ilta on täynnä"

Korkeavuorenkadun miljöö herkistää Michelin-ravintoloitsija ja keittiömestari Pekka Terävän pohtimaan syvällisemmin ravintola-alan tilannetta ja maailman menoa. Ihminen on laumaeläin, ja siihen tarpeeseen perustuvat ravintolakeskittymät, joissa ravintolat tukevat olemassaolollaan toinen toisiaan.

– Ne eivät kilpaile keskenään – päinvastoin, Terävä toteaa.

Korkeavuorenkatua ja sen ympäristöä Terävä vertaa Tukholman Östermalmtorgetiin, joka viehättää häntä henkilökohtaisesti.

Tukholma kasvaa nopeaa vauhtia, ja asuntojen hinnat ovat kohonneet pilviin. Osalla on kotonaan vain sänky, Terävä kuvailee.

– Ravintolat toimivat ihmisten olohuoneina. Lontoossa näin on ollut jo pitkään. Täälläkin murros on käynnissä.

Terävän mielestä Helsingin kaupunki on ymmärtänyt, minkälaisessa murroksessa maailmalla eletään.

Ainoa uhka on, että vuokrat karkaavat käsistä. Sellaista on jo aistittavissa.

Vaikka ajat ovat, mitkä ovat, Terävän perustamassa Michelin-ravintola Olossa on yhä sama keskiostos kuin ennen koronapandemiaa. Yksi ero on: turistit puuttuvat, eikä englantia juuri kuule puhuttavan.

– Olo on täynnä joka ilta.

Kämp-hotellin kanssa läheisessä yhteydessä toimiva ravintola Emossa käyvät selkeästi ulkopaikkakuntalaiset. Ravintola Olon yhteydessä toimiva Olo Garden ja Siuntiossa sijaitseva Villa Störsvilk odottelevat kesäkauden jälkeen virkistyvää bisneselämää.

Olo Group on varautunut vielä yhden tai kahden ravintolan perustamiseen tänä vuonna. Se, mitkä ne ovat, selviää, kunhan Terävä palaa viikon lomaltaan ja syksy käynnistyy.

Kozeen Shiwanin nimeä kantava, ravintola Nuden vieressä oleva ravintola Kasarmikadulla toimii Terävän mukaan ravintolaryppään koelaboratoriona.

– Siinä kiinnostaa paitsi Kozeenin persoona myös mitä mahdollisuuksia Lähi-idän ruokakulttuuri antaa.

Samaisesta ravintolatilasta teki läpimurron aasialaisiin höyrysämpylöihin keskittynyt Bao Bao. Se toimii nyt Kasarmitorilla ja tuottaa Terävän mukaan hyvin.

Michelin-ravintolan Pekka Terävä maahanmuutosta: "Tosiasia on, ettei "virtasia" enää muutaman vuoden päästä sairaanhoito- ja ravintola-alalla näy"

Kiivaasti odotettu terassi aukesi meren rannalle Helsingissä: ”Tämä on luksuspaikka!” – loppuuko ravintolan ilo kuitenkin lyhyeen?

Raati testasi Helsingin Kasarmitorin kaikki 13 ravintolakojua – klassikkoannos hullaannutti: "Todella hyvän makuinen!"