Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pizzerioiden hintasota alkoi Helsingissä – Triplaan avattu Pikku Napoli väittää myyvänsä kaupungin halvinta: "Halusimme tehdä jotain tyhmänrohkeaa"

Pizzerioiden kohonneet hinnat ovat nousseet ravintoloissa kävijöiden puheenaiheeksi tänä syksynä. Helsingin Uutiset kertoi syyskuussa, että kohonneiden raaka-ainekustannusten vuoksi pizzat maksavat Helsingissä jo lähes 30 euroa. Korotuspaineita on ollut erityisesti napolilaista pizzaa tekevillä ravintoloilla, jotka tilaavat raaka-aineet Italiasta.

Triplan kauppakeskukseen tämän viikon keskiviikkona avattava uusi Pikku Napoli -ravintola kertoo rikkovansa uutta kaavaa ja myyvänsä napolilaista pizzaa 10–12 euron hintaan.

–  Jotta artesaanipizzan hinta saadaan kaupungin edullisimmaksi, täytyy keskittyä olennaiseen: ravintolaan ei oteta pöytävarauksia, valikoima on harkittu ja tilaukset tehdään tiskiltä, ravintolan tiedotteessa kerrotaan.

– Me halusimme tehdä jotain tyhmänrohkeaa, rikkoa kaavaa ja tuoda nautintoa ystäviemme elämään. Meissä kaikissa asuu pieni häirikkö ja me päätimme tehdä huippuunsa hiottuja napolilaistyylisiä pizzoja niin halvalla kuin mahdollista, We Are Groupin toimitusjohtaja Anders Westerholm kertoo tiedotteessa.

Maksaisitko? Pizzojen hinnat nousivat Helsingissä lähes 30 euroon – Asiakas: "20 euroa on jo aika paha"

Pikku Napoli avataan saman yhtiön Story-ravintolan paikalle. Story tunnetaan hapanjuuritaikinaan tehdyistä pizzoista, jotka ovat maksavat 14-17 euroa. Pikku Napolissa pizzaa tehdään kuitenkin eri reseptillä.

– Storylla on hapanjuuritaikina ja pääosin kotimaiset raaka-aineet, kun taas Pikku Napoli haalii raaka-aineensa kansainvälisesti, Westerholm sanoo HU:lle.

Yhteistä molemmille on muun muassa hävikkitomaateista tehdyt kastikkeet ja Markus Hurskaisen reseptiikka.

–  Taikinaa kohotetaan 48 tuntia ennen kuin ammattitaitoinen keittiöhenkilökuntamme lisää siihen suosikki raaka-aineemme ja pizza pääsee 500-asteisen uunin kautta asiakkaan lautaselle, Hurskainen kommentoi tiedotteessa.

Nämä 3 palaa japanilaisravintolan kokki poistaisi sushibuffeteista heti – "Kun tarjonta on tätä luokkaa..."

Pikku Napolin listalla on kuusi pizzaa. Cacio e Pepe sisältää muun muassa pecorino-kastiketta ja fior di latte -mozzarellaa. Hot Honey Salami saa makua napolilaisesta salamista ja chilihunajasta. Jamonissa on taas ilmakuivattua kinkkua ja rucolaa.

Pizzojen lisäksi Pikku Napolin listalla on muun muassa marinoitua tomaattia ja bufala mozzarellaa sisältävä caprese-salaatti, tiramisua ja gelatoa.

– Drinkkilista on punainen ja painottuu Campari- ja Aperol-pohjaisiin drinkkeihin. Viinilista koostuu italialaisten pientuottajien juomista ja italialaisesta oluesta, tiedotteessa sanotaan.

Story jatkaa normaalisti muun muassa Vanhassa Kauppahallissa, Hakaniemessä ja Telakkarannassa.

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä

Helsingin uudet ravintolat innostuivat rikkomaan pyhiä pizzasääntöjä – Kuva: "Varmasti italialaisen kokin kauhistus"

Burgerimies Akseli Herlevi huomasi ongelman suomalaisissa kebabravintoloissa – tältä näyttää uusi versio döneristä

Kalasatamaan avatusta ravintolasta roihahti vegaaniraivo – yrittäjä reagoi välittömästi: "Kaikki alkoi siitä, kun..."

Helsinkiin avattiin "5,10,15" -periaatteella toimiva ravintola – "Mielestämme se on reilua"

Helsingissä alkoi 1990-luvulla villi ravintolailmiö, jolle ei näy loppua – Muistetaan tequila-bileistä ja mättöruoasta: "Perinne siirtyy äidiltä tyttärelle"