Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko tämä baari Helsingin ydinkeskustan uusi piristysruiske? – asiakkaita houkutellaan jälleen halvalla oluella

Ydinkeskustan Kaivopiha saa keskiviikkona 7. joulukuuta uuden ravintolan, kun halvasta oluesta tunnetun The Grind Coffee & Winen tiloihin aukea Myöhä Café & Bar. Myöhä on herättänyt etukäteen paljon huomiota, koska se on opiskelijaruokailuun erikoistuneen UniCafe-ketjun ensimmäinen myöhäiseen iltaan auki oleva anniskeluravintola.

Myös Myöhä luottaa monia kilpailijoitaan halvempaan alkoholiin: oluesta ja viinistä saa alennuksen opiskelijakortilla. Tuoppi maksaa opiskelijalle viisi euroa.

Ravintolassa on tarjolla pientä baarisyötävää. Myöhään on suunnitteilla myös lounastarjoilu. Anniskelu alkaisi Kelan ateriatuen säädösten mukaisesti kuitenkin vasta lounasajan päätyttyä. UniCafesta kerrotaan Helsingin Uutisille, että käytännönjärjestelyt lounaan suhteen ovat vielä kesken. Ravintolan koko ruoka- ja juomavalikoima on täysin kasvipohjainen.

Myöhä sijaitsee entisen Suomalaisen Kirjakaupan paikalla, johon valmistui kaksi vuotta sitten Kaivopihan laajennus. Helsingin Uutiset kertoi vuosi sitten, että Kaivopihan uusi osa kärsii asiakaskadosta. Tällä hetkellä kävijämäärissä on havaittavissa selvää kasvua. Myöhän toivotaan piristävän asiakasmääriä entisestään.

Suurin osa uuden osan yrityksistä on ravintoloita. Kaivopihan omistava Ylva kertoi vuonna 2020, että se haluaa vuokralaisiksi toimijoita, joita "jokaisesta kehäalueen ostoskeskuksesta ei löydy." Moni pieni tai tuntemattomampi yritys, kuten Ruosniemen Panimon baari, Formal Friday -vaateliike ja Platito-ravintola ovat joutuneet kuitenkin lopettamaan.

Kaivopihan uusimpiin vuokralaisiin kuuluvat myös viereisestä Citycenteristä löytyvät Espresso House -kahvila ja Rosebud-kirjakauppa.

Yhteensä Kaivopihalla toimii yli 30 yritystä, kuten 31-vuotista historiaansa tällä viikolla juhliva ravintolalegenda Zetor.